מרכיבים
2 פקעות שומר חתוכות לרצועות
1 שורש סלרי חתוך לרצועות
1 בצל חתוך לרצועות
3 כוסות בוק צ'וי (bok choy, ידוע גם בשם פוק צ'וי או כרוב פקינג).
חותכים את הגבעול לעיגולים ומניחים בכלי נפרד.
חותכים באופן גס את החלק של העלים הירוקים
ומניחים בקערה נפרדת (אפשר להגדיל את הכמות, ע"פ ההעדפה).
במידה ולא ניתן להשיג בוק צ'וי,
אפשר להשתמש בעלי מנגולד או עלים ירוקים אחרים.
1-2 כפיות שמן קוקוס
1 כפית אבקת כורכום טחון
2 שיני שום
מיץ סחוט טרי מ-2 תפוזים
1 כפית של גרדת קליפת תפוז
1-2 כוסות קינואה אדומה מבושלת, או דגן אחר
כדוגמת: דוחן, אורז חום, כוסמת או פסטה מאורז שחור.
אופן ההכנה
שמים את שמן הקוקוס במחבת קרמי לטיגון ומוסיפים את הבצל.
מוסיפים מעט מים ו"מטגנים" בעדינות 3-4 דקות.
ניתן לדלג על השלב הזה ולהוסיף בצלים, שומר ושורש סלרי בו זמנית.
מוסיפים את השומר ושורש הסלרי ומבשלים במשך כ-10 דקות,
עד שכמעט מוכן.
מוסיפים את גבעולי הבוק צ'וי החתוכים ולאחר 2-3 דקות
מוסיפים גם את העלים הירוקים. מבשלים במשך כ-2-3 דקות.
מוסיפים את מיץ התפוזים, טועמים ומתבלים ע"פ הצורך.
מגישים על מצע קינואה חמה או מערבבים
את תבשיל הירקות יחד עם הקינואה.
לגיוון
לחילופין ניתן להחליף את הכורכום בכפית אחת של טימין טרי או יבש.
למידע על סדנאות בישול בריא באזור מגוריכם חייגו: 074-7030879
tzionamelman@gmail.com