*פוקאצ'ה היא לחם שטוח שנאפה בתנור אפייה. בדרך כלל היא מצופה בבצל, עשבי תיבול או רכיבים שונים הקשורים לפיצה.
רכיבים לבצק:
1 כוס קמח כוסמת
1 כוס קמח אורז
1 כוס עגבניות מרוסקות
¼ בצל קצוץ דק
1 כפית אורגנו או טימין מיובש או עשבי תיבול איטלקיים אחרים, או שילובים אחרים האהובים עליכם.
קורט מלח
1 כוס מים
שמן זית – 2 כפיות
אופן ההכנה של הבצק:
מערבבים היטב את כל המרכיבים עד ליצירת בצק. אם הבצק נוזלי מדי, מוסיפים עוד קמח. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים כמות נוספת של עגבניות מרוסקות או מים.
פורסים על מגש נייר אפייה ועליו מניחים את הבצק בעובי הדומה לזה של פיצה (דק).
רכיבים לציפוי על הבצק:
½ בצל חתוך לחצאי טבעות דקות
1 קופסת רסק עגבניות ( 300 גרם)
זיתים
רכיבים לירקות:
¼ בצל סגול
1/2 בטטה, חתוכה לפרוסות דקות בצורת חצי ירח
½ פלפל אדום חתוך לחתיכות דקות
1 קישוא חתוך לחתיכות דקות
1 כפית שמן קוקוס
½ כפית מלח
½ כפית טימין מיובש
2 שיני שום כתוש
אופן ההכנה של הירקות:
במחבת קרמי או סיר, ממיסים את שמן הקוקוס, מוסיפים את הבצל ו"מטגנים" במשך 3 דקות על להבה בינונית. מוסיפים את הבטטה ומבשלים 3-4 דקות נוספות. לאחר מכן מוסיפים את הפלפל האדום, השום והקישואים. מבשלים את הירקות עד שיתרככו, אבל עדיין ישמרו על פריכות. טועמים ומתבלים ע"פ הצורך.
הצעה לגיוון:
השתמשו בכל הירקות האהובים עליכם ועל בני משפחתכם, כגון: שעועית ירוקה, חצילים, אספרגוס, כרשה או ברוקולי.
אופן ההכנה של הפוקצ'ה:
לאחר שהבצק מוכן, מפזרים שכבה של רסק העגבניות על הבצק, ואח"כ מפזרים את חתיכות הבצל.
מפזרים מעל את עשבי התיבול האיטלקיים.
אופים בתנור למשך כ-30 דקות בחום של C180. מוציאים מהתנור.
מפזרים את הירקות המבושלים מעל ומחזירים לתנור ל-3-4 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומזליפים מעט שמן זית מעל המאפה.
נפלא להגשה עם סלט ירוק גדול, מטבל פסטו, חומוס, או ירקות קלויים בתנור.
הערה: ניתן להכין את הפוקצ'ה ללא תוספת הירקות. המתכון יוצא נפלא גם בגרסתו הבסיסית.